Мерките са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата

...
 Мерките са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата
Коментари Харесай

Скандалът в Народния театър: Директорът Василев зове Морфов и Кръстева да намерят диалог

  " Мерките са Александър Морфов и Велислава Кръстева да продължат работата си и да намерят своя разговор сред тях. Когато приказваме за работа в екип, би трябвало да благодаря на целия екип на Народния спектакъл, който умно отсъди, че сме хармонична общественост и работим в естетика. Неслучайно са положителните триумфи, които постигнахме с интернационалните режисьори и цялостните салони. Винаги се позволяват неточности, хората позволяват неточности и ние би трябвало да бъдем признателни, когато те правят оценка, че позволяват неточности и да продължаваме напред. Това се случва във всяко семейство - дребен случай, след който считам, че ще продължим напред точно поради отговорността, която имаме към нацията ", сподели Василев.

 

Работата си в театъра напусна Захари Карабашлиев. Той подаде оставка от поста публицист на Народния спектакъл поради “конфликт, който ескалира и излезе надалеч отвън стените на най-високата театрална институция ”. Явор Гърдев също разгласи, че е подал предупреждение да напусне.

 

Междувременно абсурдът раздели първата ни натрупа на две - част от актьорите поддържаха шефа Васил Василев, а други му желаеха оставката.

 

Новата политика за заплатите в театъра е образувана на база правила за оценка на възнагражденията на всички артисти. Минималната заплата за артист е 1600 лева, а оптималната може да доближи и 5000 лева според от натовареността.

" Театърът е комплициран организъм, актьорите играят на три подиуми, паралелно репетираме по три постановки дневно, стартират от 1 януари и приключваме на 31 декември. Това е труд, който би трябвало да е добре заплатен. Именно от тази позиция създадохме стратегия за заплащането, която целеше единствено и само то да е положително и действително и да покаже какво заплащане би трябвало да получат актьорите. То е и заслужено. Единици са тези, които получават заплатата от 5000 лева В страна като нашата считам, че най-хубавите артисти би трябвало да получават заплата, близка до министерска, в случай че не и по-голяма ", сподели Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР